Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Namibië verkoopt duizend wilde dieren: ‘Anders verhongeren ze door droogte’

Het door droogte geteisterde Namibië heeft toestemming gegeven voor de verkoop van zeker duizend wilde dieren, waaronder 28 olifanten en 60 giraffes. Met de verkoop willen de autoriteiten voorkomen dat dieren sterven en een miljoen euro ophalen voor natuurbeheer, zei een woordvoerder van het ministerie van Milieu.

Namibië riep vorige maand de noodtoestand uit. Het land kent in sommige delen de dodelijkste droogte in negentig jaar. ,,De omstandigheden voor de grazers is in de meeste parken heel slecht en als we het aantal dieren niet terugbrengen, leidt dit tot uithongering", zei de woordvoerder gisteren. Vrijdag werd al over de aanstaande verkoop gerept in advertenties in lokale kranten.

Onder de te verkopen dieren zijn verder 600 buffels, 150 springbokken, 65 oryxen, 35 elanden, 20 impala’s en 16 koedoes uit alle nationale parken. 

Namibië, dat 2,4 miljoen inwoners telt, heeft internationale hulp gevraagd om de droogte te beheersen. Vorig jaar stierven al bijna 64.000 dieren door de droogte.

  1. Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz
    Update/video

    Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz

    Iran heeft een Britse olietanker geconfisqueerd die door de Straat van Hormuz voer. De Britse olietanker Stena Impero werd vanmiddag geënterd door leden van de Iraanse Revoltionaire Garde. Een klein uur later leek de tanker Mesdar aan de beurt. Ook dat schip maakte een scherpe koerswijziging, volgens de Britse regering omdat het gekaapt werd. Later mocht de Mesdar zijn aanvankelijke koers toch weer vervolgen. De onduidelijkheid en reacties van de regeringen tekenen de opgelopen spanningen in de voor olie zo belangrijke regio.