Nationalistisch rechts van Giorgia Meloni wint Italiaanse parlementsverkiezingen

met videoDe rechtse coalitie wint de Italiaanse parlementsverkiezingen. Fratelli d’Italia, de rechts-nationalistische partij van Giorgia Meloni, wordt de grootste partij. Grote verrassing is de VijfSterrenbeweging. Met name in zuid-Italië wint de partij van voormalig premier Conte flink.

 1. ‘Altijd vrolijk en altijd vriendelijk’: familie en vrienden zwaar aangeslagen na plotse dood van Lise (22) na verkeersongeval
  PREMIUM

  ‘Altijd vrolijk en altijd vriende­lijk’: familie en vrienden zwaar aangesla­gen na plotse dood van Lise (22) na verkeerson­ge­val

  Lise Van Hecke (22) was op weg om een vriendin uit de nood te helpen, toen ze deze zaterdagochtend na een dubbele aanrijding op de E17 in het Belgische Waasmunster met haar auto te pletter sloeg tegen de vangrail. De jonge hockeyspeelster uit Lokeren was op slag dood. ,,Haar dood laat een grote leegte achter”, reageren haar familie en vrienden. Een portret van een vrouw die graag leefde.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”