Volledig scherm
Tramadol is een van de verboden pijnstillers in Egypte omdat het vaak als recreatieve drug wordt gebruikt. © AFP

Nederlander met drugs en verboden pijnstillers betrapt op luchthaven in Egypte

Op de luchthaven van Caïro is vanmorgen een Nederlander gearresteerd die volgens de autoriteiten drugs in zijn bagage had verstopt. De man van Egyptische komaf was met een vlucht van Schiphol naar zijn vaderland gereisd.   

In zijn bagage vond de douane 60 gram van drie verschillende soorten drugs: hasj, crystal meth en MDMA, de werkzame stof van XTC. Daarnaast had de man 60 pillen van een verboden pijnstiller bij zich, verklaarde douanewoordvoerder Gamal Abdel-Fattah. De reiziger, van wie geen gegevens werden vrijgegeven, zal volgens de zegsman worden aangeklaagd.

Medio december werd op de luchthaven van de Egyptische hoofdstad ook al een een Italiaanse reiziger gearresteerd wegens vermeende drugssmokkel. In de bagage van de man uit Milaan vonden douaniers 644 pillen en enkele glazen flessen met verboden pijnstillers. Ook die verdachte was van Egyptische afkomst.

In Egypte zijn veel medicijnen verboden die kunnen worden gebruikt als vervangers voor heroïne. 

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaanse vloot laat alle personeel testen
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaan­se vloot laat alle personeel testen

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.