Nederlands stel verloor alles bij brand in Portugal: ‘Alsof een atoombom insloeg’

videoIn een paar uur tijd verwoestte een bosbrand de droom van de Nederlandse Quirina (44), haar Israëlische man Dror (44) en hun twee kinderen in het zuidwesten van Portugal. Nu zamelen ze geld in om opnieuw te kunnen beginnen. ,,We dachten dat we voorbereid waren op zo’n brand, maar het leek wel een atoombom.”

 1. Bungeejump eindigt in nachtmerrie: vrouw (25) ‘denkt dat het haar beurt is’, maar springt zonder koord

  Bungeejump eindigt in nachtmer­rie: vrouw (25) ‘denkt dat het haar beurt is’, maar springt zonder koord

  Een jonge vrouw is in de Colombiaanse stad Amagá, vlakbij Medellín, op tragische wijze overleden nadat ze vermoedelijk de verkeerde instructies had opgevolgd bij het bungeejumpen. De 25-jarige Yecenia Morales Gómez dacht vanwege een misvatting dat het haar beurt was, maar sprong tientallen meters naar beneden zonder touw, voor de ogen van haar vriend. De aanbieder van de sprong ontkent dat er sprake was van een communicatiefout.
 2. Jeroen (27) verliest alles bij natuurbrand Portugal, maar niet zijn droom: ‘Ben hier om te leren’
  Play
  Video

  Jeroen (27) verliest alles bij natuur­brand Portugal, maar niet zijn droom: ‘Ben hier om te leren’

  Een Nederlander die in het zuidwesten van Portugal woont is nagenoeg alles kwijtgeraakt bij een hevige natuurbrand. Het vuur, aangewakkerd door een harde wind, verwoeste in een mum van tijd de houten woning en werkplaats vol gereedschap en apparatuur van natuurontwikkelaar Jeroen Boss. ,,Ik laat het verdriet wel toe, maar ben gemotiveerder dan ooit’’, zegt de 27-jarige Brunsummer tegen deze site.
 3. Nederlandse motoragent levensgevaarlijk gewond na aanrijding met Porsche in België
  Update

  Nederland­se motoragent levensge­vaar­lijk gewond na aanrijding met Porsche in België

  Een Nederlandse motoragent is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een frontale aanrijding in het Belgische Stekene, vlakbij de Belgische grens tussen Antwerpen en Terneuzen. De agent reed in de richting van de snelweg E34 en botste tegen een Porsche die de parkeerplaats van een bar wilde opdraaien. De agent verkeert vandaag nog steeds in levensgevaar, meldt het parket van het Belgische Dendermonde.