Het stadje Teulada, vlakbij Alicante, waar het lichaam van de vrouw werd gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadje Teulada, vlakbij Alicante, waar het lichaam van de vrouw werd gevonden. © REUTERS

Nederlandse makelaar bekent moord op zijn vriendin, Spaans dorp in shock

Een Nederlandse makelaar en oud-marinier is vandaag voor de rechter verschenen aan de Costa Blanca, drie dagen nadat hij de moord op zijn vriendin had bekend. Moraira, een kustplaatsje met een grote Nederlandse gemeenschap, is in shock.

Sinds de 58-jarige Arthur K. vastzit in een cel in Denia, een bekende Spaanse badplaats, kan hij niet meer bij zijn Facebookpagina. Opmerkingen van verontwaardigde Spanjaarden kan hij niet blokkeren of wissen; daarin krijgt hij verwensingen naar zijn hoofd en zeggen mensen te hopen dat hij de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengt. ‘Hoe kun je iemand vermoorden van wie je houdt?’ is de vraag die zich herhaalt bij selfies waarin de Nederlander poseert met zijn vriendin, Alina Mocanu, en die hij vergezelde van hartjes en de woorden ‘mi amor’.

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.