Politie in Ecuador (foto ter illustratie).
Volledig scherm
Politie in Ecuador (foto ter illustratie). © AFP

Nederlandse toerist doodgeschoten bij kroeg Ecuador, ministerie heeft contact met familie

UpdateBij een schietpartij in Ecuador is gisteravond een Nederlandse toerist om het leven gekomen, schrijven landelijke media. Het incident gebeurde op de trappen van een kroeg in het centrum van Guayaquil, de grootste stad van Ecuador (2,3 miljoen inwoners). Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt het incident tegenover deze site.

 1. Dit gebeurde er vannacht: Russen veroveren terrein in de Donbas, noodtoestand Hongarije vanwege oorlog
  Met video

  Dit gebeurde er vannacht: Russen veroveren terrein in de Donbas, noodtoe­stand Hongarije vanwege oorlog

  Het offensief van het Russische leger in de Donbas gaat onverminderd door. Russische troepen zijn vol in de aanval gegaan bij een rivier in het oosten van de Donbas-regio, waarbij ze het Oekraïense stadje Svitlodarsk hebben ingenomen. Ook enkele plaatsen in de omgeving zijn onder Russische controle gekomen. De gouverneur van Donetsk heeft claims van de pro-Russische separatisten bevestigd.
 2. Ecuador vergroot natuurreservaat rond Galapagoseilanden

  Ecuador vergroot natuurre­ser­vaat rond Galapagos­ei­lan­den

  Ecuador heeft het beschermde natuurgebied rond de Galapagoseilanden met 60.000 vierkante kilometer uitgebreid. Het sluit nu aan op het reservaat rond het Costa Ricaanse Cocos-eiland, waardoor voor onder meer walvissen, haaien en zeeschildpadden een veilige migratieroute ontstaat van bijna duizend kilometer. Op termijn wordt het natuurgebied, waarbinnen grootschalige visserij verboden is, verder uitgebreid naar de wateren van Colombia en Panama.