Toeristen op het terras van de hotel Costa Adeje Palace
Volledig scherm
Toeristen op het terras van de hotel Costa Adeje Palace © AP

Nederlandse toeristen in afgesloten hotel Tenerife waarschijnlijk veel eerder naar huis

Alle buitenlandse toeristen, dus ook de 23 Nederlanders, die in het hotel Costa Adeje Palace in Tenerife verblijven vanwege het coronavirus waarmee vier Italiaanse gasten zijn besmet, mogen waarschijnlijk veel eerder naar huis dan de veertien dagen die voor een normale quarantaine staan. 

De woordvoerder van de overheid van de Canarische Eilanden, Julio Pérez, liet op een persconferentie weten dat er overleg is met de consulaten van het land van herkomst van de toeristen om ze een dezer dagen te laten vertrekken.

Besmetting

Dat is volgens de Canarische overheid mogelijk omdat geen van de gasten van het hotel ziekteverschijnselen vertoont die op een besmetting met het Covid-19 virus zou wijzen. Eerder werd al besloten zo’n 130 van de 750 toeristen van de quarantaine te ontslaan; dat zijn mensen die op Tenerife zelf wonen en anderen die pas maandag in het hotel arriveerden en geen contact konden hebben gehad met de besmette Italianen.

De voorwaarde is dat alle toeristen – in totaal van 25 verschillende nationaliteiten – bij thuiskomst wel door de eigen gezondheidsdiensten in de gaten zullen worden gehouden en bijvoorbeeld thuis de quarantaine afmaken. Die regel gold bijvoorbeeld ook voor de Nederlanders die uit de Chinese stad Wuhan werden geëvacueerd.