Een deel van de geroofde sieraden.
Volledig scherm
Een deel van de geroofde sieraden. © Polizei Sachsen

Nieuwe beloning voor tip over Duitse juwelenschat brengt totaal op 6,5 miljoen euro

Een groep rijke Duitsers heeft een beloning van 1 miljoen euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot het terugvinden van de buit van de spectaculaire juwelenroof uit een museum in Dresden. Inbrekers gingen er eind 2019 vandoor met de kroonjuwelen van August de Sterke alias de ‘zonnekoning van Saksen’. De sieraden zijn van ‘onschatbare’ culturele waarde.

 1. Voortvluchtige verdachte van spectaculaire juwelenroof uit Duits museum opgepakt

  Voortvluch­ti­ge verdachte van spectacu­lai­re juwelen­roof uit Duits museum opgepakt

  Bijna een maand wist hij uit handen te blijven van de politie maar nu zit de vierde verdachte van de spectaculaire juwelenroof in Dresden, in november vorig jaar, dan toch vast. Een speciaal arrestatieteam arresteerde Mohamed Remmo (21) gisteravond in Berlijn. Zijn tweelingbroer is nog voortvluchtig. Ze worden gelinkt aan wat Duitse media de ‘de grootste kunstroof uit de naoorlogse geschiedenis’ noemen.
 2. Madeline zat met haar gezin en andere slachtoffers tien uur lang vast op een dak: ‘Elk van ons had kunnen sterven daar’
  PREMIUM
  overstromingen

  Madeline zat met haar gezin en andere slachtof­fers tien uur lang vast op een dak: ‘Elk van ons had kunnen sterven daar’

  De hallucinante beelden gingen heel Europa rond. Doodsbange mensen op een dak in Pepinster, schuilend voor het kolkende water dat toen al hele huizen en reddeloze inwoners met zich had meegesleurd. In de gietende regen, onwetend of en wanneer er hulp zou komen. Een van die onfortuinlijke slachtoffers was Madeline Halleux (37), die met haar gezin tien uur vastzat op dat dak. ,,Elk van ons had kunnen sterven.” Haar reconstructie van wat op leven en dood een eeuwigheid leek.
 3. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”