De president van Azerbeidzjan, Ilham Aliyev (L), de Franse president Emmanuel Macron (2de L), de Armeense premier Nikol Pashinyan (2e R) en de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel (R) in het kasteel van Praag.
Volledig scherm
De president van Azerbeidzjan, Ilham Aliyev (L), de Franse president Emmanuel Macron (2de L), de Armeense premier Nikol Pashinyan (2e R) en de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel (R) in het kasteel van Praag. © AFP

Nieuwe ‘tweede EU’ maakt flinke vuist tegen Poetin

De Europese regeringen houden zoveel van Europa dat ze er vandaag in Praag nog een tweede unie bij hebben gemaakt: de Europese Politieke Gemeenschap (EPG), met in plaats van 27 liefst 44 staats- en regeringsleiders om tafel. En twee nadrukkelijk niet: die van Rusland en Belarus.

  1. 40 feestdranken vergelijken in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland: welk land is het goedkoopst?
    PREMIUM

    40 feestdran­ken vergelij­ken in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland: welk land is het goedkoopst?

    Nu de feestdagen dichterbij komen, vullen veel mensen ongetwijfeld de drankvoorraad weer aan. De Belgische nieuwssite HLN deed onderzoek naar waar je het goedkoopste uit bent. Is Frankrijk net als voor water en frisdrank de ideale bestemming? Zijn Luxemburg en Nederland aanlokkelijker? Of is het toch voordeliger in België? HLN shopte in die vier landen 40 dranken, van aperitief tot degustief en alles daartussenin. Voor maar liefst 28 dranken was één buurland het allergoedkoopst per fles: ,,Met geregeld 12 tot soms zelfs 14 euro verschil - pér fles.”