Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © ANP / EPA

‘Oekraïne in 10 dagen veroveren en in augustus van dit jaar annexeren’: Poetins invasieplannen onthuld

Een Britse militaire denktank heeft de hand kunnen leggen op documenten die kennelijk zijn ondertekend door Vladimir Poetin en die onthullen hoe de invasie moest verlopen. Rusland was van plan om Oekraïne in 10 dagen te veroveren en in augustus van dit jaar te annexeren, aldus het Royal United Services Institute for Defence and Security Studies (RUSI).

 1. China keurt neerhalen ‘spionageballon’ door VS af: ‘Overduidelijke overreactie’
  Update/met video

  China keurt neerhalen ‘spionage­bal­lon’ door VS af: ‘Overduide­lij­ke overreac­tie’

  De Amerikaanse luchtmacht heeft zaterdagavond de vermeende Chinese spionageballon die de afgelopen dagen boven Amerikaans luchtgebied zweefde uit de lucht geschoten. Dat meldt het ministerie van Defensie. Er is nu een operatie gaande om de brokstukken van de ballon te verzamelen en veilig te stellen. Ondertussen heeft ook Colombia melding gemaakt van een object in het luchtruim dat leek op een ballon.
 2. LIVE | Drie mannen en een vrouw uit Nederland omgekomen, in totaal meer dan 15.000 slachtoffers
  Met video

  LIVE | Drie mannen en een vrouw uit Nederland omgekomen, in totaal meer dan 15.000 slachtof­fers

  Twee mannen en een vrouw uit Zutphen en een man uit Deventer zijn om het leven gekomen door de aardbeving in Turkije. Dat bevestigen hun familieleden, Buitenlandse Zaken kan dit niet bevestigen. Hoeveel Nederlanders in Turkije nog zijn vermist, is niet duidelijk. Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot en met woensdag elf mensen en een hond levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog hieronder.