Joodse pelgrims bidden bij de tombe van rabbijn Nachman tijdens de viering van Rosj Hasjana, het Joods nieuwjaar, in Uman, Oekraïne een aantal jaar geleden.
Volledig scherm
Joodse pelgrims bidden bij de tombe van rabbijn Nachman tijdens de viering van Rosj Hasjana, het Joods nieuwjaar, in Uman, Oekraïne een aantal jaar geleden. © REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ondanks oorlog trekken orthodoxe joden toch naar Oekraïne voor Joods nieuwjaar

Jaarlijks trekken tienduizenden orthodoxe joden op pelgrimstocht naar de stad Uman in Oekraïne. Ondanks de oorlog waar Oekraïne momenteel in zit, zijn al zo'n tweeduizend joden in het centraal-Oekraïense plaatsje aangekomen. Er wordt verwacht dat er nog meer die kant op zullen trekken om het Joods nieuwjaar (Rosj Hasjana) te vieren, wat zondag na zonsondergang begint en tot en met dinsdag duurt.

  1. Iraanse man (27) viert uitschakeling WK en wordt ‘doodgeschoten door politie’, voetballer in shock

    Iraanse man (27) viert uitschake­ling WK en wordt ‘doodge­scho­ten door politie’, voetballer in shock

    In Iran is een jonge man doodgeschoten door Iraanse ordetroepen toen hij de uitschakeling van zijn land op het WK voetbal in Qatar op straat wilde vieren, melden internationale mensenrechtenorganisaties. Het dodelijke slachtoffer is de 27-jarige Mehran Samak, een goede bekende van één van de basisspelers van het Iraanse elftal. ,,Op een dag zullen de maskers vallen”, schrijft international Saeid Ezatolahi op Instagram.