Volledig scherm
Het weglekken van de wijn gebeurde bij Rodney Strong Vineyards © Videostill CNN/KTLA

Ongeluk op wijngaard VS: 250.000 flessen rode wijn in rivier

Bij een wijngaard in de Amerikaanse regio Sonoma County (Californië) is bijna 175.000 liter rode wijn in een naastgelegen rivier terechtgekomen. Volgens de lokale autoriteiten ging de Cabernet Sauvignon verloren toen de afsluitklep van een grote wijntank om onbekende reden openging, meldt CNN.

De omgerekend 250.000 flessen kwamen terecht in de zogenoemde Russian River, die van Mendocino naar de Stille Oceaan stroomt. Er is nog geen melding gemaakt van vissterfte, maar de zuurgraad van de wijn zal waarschijnlijk de insecten doden waarmee de vissen zich voeden, zei de uitvoerend directeur van de organisatie die de waterloop beschermt. 

In totaal ging er ruim 360.000 liter wijn verloren, waarvan de helft in de bodem terechtkwam. Daarmee zouden acht tankwagens gevuld kunnen worden. 

Het ‘bedrijfsongeval’ vond plaats bij Rodney Strong Vineyards in Healdsburg bij Santa Rosa, ten noorden van San Francisco. Woordvoerder Chris O’Gorman verklaarde tegenover televisiestation KTLA  (onderdeel van CNN) dat het wijnhuis een intern onderzoek uitvoert en samenwerkt met de autoriteiten., ,We maken ons grote zorgen en doen er alles aan om onze waterwegen te beschermen,” zei hij. 

 1. Cijfers van nieuwe sterfgevallen in China dalen volgens autoriteiten, Rode Kruis opent giro voor coronaslachtoffers
  liveblog corona

  Cijfers van nieuwe sterfgeval­len in China dalen volgens autoritei­ten, Rode Kruis opent giro voor corona­slacht­of­fers

  Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

  Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

  Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.