Cruiseschip Freedom of the Seas van rederij Royal Caribbean waar de kleine Chloe vanaf viel.
Volledig scherm
Cruiseschip Freedom of the Seas van rederij Royal Caribbean waar de kleine Chloe vanaf viel. © AP

Opa die kleindochter van cruiseschip liet vallen bekent schuld: ‘Vreselijk hoofdstuk afsluiten’

De Amerikaanse grootvader Salvatore Anello heeft voor de rechter schuld bekend aan de dood van zijn kleindochter. Anello zette vorig jaar juli de achttien maanden oude Chloe Wiegand op een railing, maar had niet door dat het raam openstond. Het kind maakte een val van zo’n veertig meter en kwam om het leven. Door zijn bekentenis krijgt Chloe’s opa een voorwaardelijke straf en hoeft niet de cel in.

  1. Jaloerse vrouw (25) schiet Grietje (72) neer na affaire met vriend: ‘Ze lachten en noemden me dik’

    Jaloerse vrouw (25) schiet Grietje (72) neer na affaire met vriend: ‘Ze lachten en noemden me dik’

    Een 25-jarige Belgische vrouw riskeert een gevangenisstraf van tien jaar voor het neerschieten van een 72-jarige vrouw uit Nederland, die er met haar vriend vandoor was gegaan. ,,Ayub en Grietje waren me aan het uitlachen. Het vat der vernederingen was vol”, verklaarde ze gisteren tegenover de rechtbank. Ze ontkent dat ze van tevoren van plan was om de 72-jarige Grietje neer te schieten.
  1. Opa na fatale val van kleindochtertje op cruiseschip: ‘Ik leunde voorover maar voelde geen glas’

    Opa na fatale val van kleindoch­ter­tje op cruise­schip: ‘Ik leunde voorover maar voelde geen glas’

    De man die per ongeluk zijn kleindochter van een cruiseschip liet vallen, heeft voor het eerst zijn verhaal gedaan. De achttien maanden oude peuter tuimelde door zijn foute inschatting tientallen meters naar beneden. Salvatore Anello wordt na haar overlijden dan ook verteerd door schuldgevoel. In plaats van medeleven kreeg hij een aanklacht wegens onopzettelijke doodslag. Het interview bij CBS News mondde uit in een bijzonder aangrijpende getuigenis.