Opnieuw krachtige aardbeving in Californië

VideoDe Amerikaanse staat Californië is wederom getroffen door een zware aardbeving, nu met een kracht van 7,1. Dat meldt het Amerikaans seismologisch instituut USGS. Het epicentrum lag nabij de stad Ridgecrest op 800 meter diepte. Donderdag was er al een beving met de kracht van 6,4 gemeten, die wordt nu de ‘voorschok’ genoemd.

In Ridgecrest komen veel schademeldingen binnen. Meerdere huizen zijn in brand gevlogen en veel gasleidingen zijn gesprongen. Er zijn geen doden gevallen, maar meerdere mensen raakten wel gewond. De brandweer meldt dat huizen zijn verschoven en dat er overal barsten te zien zijn.

Luke Smith, eigenaar van een sportsbar in Ridgecrest, laat weten dat er ook bij hem veel schade is. ,,De tegels werden van het plafond geschud, de lampen zijn beschadigd en de flessen drank vielen naar beneden. Er waren drie klanten binnen, maar niemand raakte gewond.”

Kort na de beving zijn al meerdere naschokken met een kracht van 4 tot 4,7 gevoeld. De eerste schok was te voelen tot in Los Angeles, zo'n 250 kilometer verderop.

Bij de eerdere bevingen op donderdag kwamen geen mensen om het leven. Wel raakten twintig mensen gewond en zijn meerdere huizen afgebrand. Volgens de USGS hebben er sinds de beving van donderdag constant kleine naschokken met een kracht tussen de 2 en 3 plaatsgevonden.

Bekijk hieronder de beelden van de aardbeving van afgelopen donderdag:

Volledig scherm
Een woonwagen in Ridgecrest (Californië) is volledig verzakt na de aardbeving die het gebied trof © AP
Volledig scherm
© AFP
  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.