Ilse Uyttersprot was van 2007 tot 2013 burgemeester van Aalst.
Volledig scherm
Ilse Uyttersprot was van 2007 tot 2013 burgemeester van Aalst. © EPA

Oud-burgemeester (53) van Belgische Aalst ‘in relationele sfeer’ vermoord

De 53-jarige Ilse Uyttersprot, wethouder en voormalig burgemeester van de Vlaamse stad Aalst, is vermoord. Huidig burgemeester Christoph D’Haese heeft dat gezegd tegen Belgische media. Het gaat volgens hem om een niet-politieke misdaad in de relationele sfeer. Een mannelijke verdachte heeft zichzelf aangegeven bij de politie.

 1. 15.000 slaapzakken voor vluchtelingen Moria, maar niet iedereen staat te springen
  PREMIUM

  15.000 slaapzak­ken voor vluchtelin­gen Moria, maar niet iedereen staat te springen

  De verwoestende brand in vluchtelingenkamp Moria heeft Nederland niet onberoerd gelaten. Dat de wil om iets te betekenen voor de duizenden mensen die nu op straat bivakkeren groot is, blijkt wel uit een inzamelactie van de stichting Because We Carry. Binnen 24 uur gaven duizenden mensen gehoor aan de oproep slaapzakken te doneren. Toch staat in Griekenland niet iedereen te springen om de actie.
 2. Topviroloog vernietigend over coronabeleid in België: ‘Dit is een recept voor een ramp’

  Topviro­loog vernieti­gend over coronabe­leid in België: ‘Dit is een recept voor een ramp’

  Topviroloog Marc Van Ranst, die geen deel meer uitmaakt van het adviesorgaan in België, uit in een bericht op sociale media zijn ongenoegen over de ‘we zijn het beu’-modus en ‘we moeten leren leven met het virus’-boodschap van de beleidsmakers. Hij pleit voor het scherpstellen van de maatregelen. ,,We hebben nood aan een nieuw contract dat de puntjes op de i zet, niet aan mensen die het draagvlak ondergraven door in open brieven te stellen dat de maatregelen erger zijn dan de kwaal.”