Volledig scherm
John en Crystal Holcombe. © AP

Overlevende schietpartij Texas begraaft acht familieleden en ongeboren kind

Een van de weinige overlevenden van de schietpartij in het kerkje in Texas staat vandaag voor een loodzware dag. Hij neemt in een keer afscheid van zijn zwangere vrouw Crystal, haar drie kinderen, zijn beide ouders, zijn broer en zijn nichtje.

John Holcombe uit Sutherland Springs heeft een openbare dienst georganiseerd voor iedereen die afscheid wil komen nemen van zijn dierbaren. Vanuit het rouwcentrum in Sutherland Springs vertrekt een lange stoet met lijkwagens naar een evenementencentrum in Floresville, waar de dienst wordt gehouden. 

Slachtoffers

Een 26-jarige Amerikaan schoot op 5 november gedurende de ochtenddienst in de First Baptist Church 25 mensen dood. De autoriteiten hebben het officiële dodental op 26 gebracht omdat de vrouw van John Holcombe zwanger was. Inmiddels is van meerdere slachtoffers al afscheid genomen. De leeftijd van de slachtoffers varieert van 5 tot 72 jaar. 

Schutter Devin Patrick Kelley schoot zichzelf door het hoofd tijdens een achtervolging. Het motief zou in de relationele sfeer liggen.  

Volledig scherm
De First Baptist Church in Sutherland Springs. © EPA