Een sloppenwijk Cite Soleil in het Haïtiaanse hoofdstedelijke arrondissement Port-au-Prince na de aardbeving in januari 2010.
Volledig scherm
Een sloppenwijk Cite Soleil in het Haïtiaanse hoofdstedelijke arrondissement Port-au-Prince na de aardbeving in januari 2010. © ANP

Oxfam opnieuw onder vuur: nieuwe informatie over seksschandaal Haïti

Oxfam is opnieuw getroffen door een seksschandaal dat plaatsvond op Haïti. Uit een intern rapport dat The Times kon inkijken, blijkt dat een hooggeplaatste medewerker meer dan een jaar lang gewoon aan het werk bleef in het land, ondanks meldingen van seksuele intimidatie van vrouwelijke collega’s. Ook toen hij ervan verdacht werd jonge vrouwen te betalen voor seks, kon de man zijn gang gaan. 

 1. ‘AfD verdacht van rechts-extremisme, Duitse geheime dienst mag partij bespioneren’

  ‘AfD verdacht van rechts-extremisme, Duitse geheime dienst mag partij bespione­ren’

  De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst beschouwt oppositiepartij AfD (Alternative für Deutschland) in haar geheel als een ‘verdacht geval’ van rechts-extremisme. Dat melden Duitse media. De rechts-radicale partij, de grootste in de Bondsdag en vertegenwoordigd in alle deelstaatparlementen, spreekt van een lastercampagne bedoeld om de partij in diskrediet te brengen met het oog op de verkiezingen.
 2. Woeste vader onthoofdt dochter (17) vanwege verboden relatie: ‘Hij was rustig en huilde niet’

  Woeste vader onthoofdt dochter (17) vanwege verboden relatie: ‘Hij was rustig en huilde niet’

  In Noord-India is woensdag een man aangehouden op verdenking van het onthoofden van zijn eigen dochter. Dat deed hij nadat hij haar in bed zou hebben aangetroffen met een nieuwe vriend die hij niet mocht. De gruwelijke moord is in het land als een bom ingeslagen en wakkert het debat over eerwraak opnieuw aan. ,,Er moet een aparte wet komen voor het omgaan met eerwraak”, stelt een van de grootste vrouwenrechtenorganisaties in India tegen lokale media.
 1. RKC diep in blessuretijd onderuit tegen FC Utrecht: 'Met zo'n beslissing is het nog zuurder'
  Play

  RKC diep in blessure­tijd onderuit tegen FC Utrecht: 'Met zo'n beslissing is het nog zuurder'

 2. Theo heeft meer dan 5900 zandlopers: 'Mijn zoon had toch liever een horloge'
  Play

  Theo heeft meer dan 5900 zandlopers: 'Mijn zoon had toch liever een horloge'