Volledig scherm
De Pink Legacy, een 18.96 karaats roze diamant. © AFP

Pink Legacy diamant geveild voor 44 miljoen euro

De Pink Legacy, een roze diamant van iets minder dan negentien karaat, heeft op een veiling bij Christie’s in de Zwitserse stad Genève een bedrag van ruim 50 miljoen Zwitserse frank (ruim 44 miljoen euro) opgebracht.

De verwachte opbrengst van de diamant was geschat op 27 tot 44 miljoen euro. Het veilinghuis heeft de identiteit van de koper niet bekendgemaakt.

Het juweel wordt onder kenners als uiterst ongewoon beschouwd vanwege zijn gewicht en zijn intense, bijna volledig uniforme kleur. Slechts één op de 100.000 diamanten zou een dergelijke kwaliteit hebben. Het juweel was ooit eigendom van de bankiersfamilie Oppenheimer.

De grote vraag naar deze uiterst zeldzame diamanten heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat de prijzen sterk zijn gestegen. De diamant Pink Star wisselde in 2017 op een veiling in Hong Kong voor een recordbedrag van ongeveer 67 miljoen euro van eigenaar.

Volledig scherm
Christie's veilde de diamant vandaag voor ruim 44 miljoen euro. © AFP
Volledig scherm
Zijn gewicht en zijn intense, bijna volledig uniforme kleur maken de Pink Legacy diamant zo ongelooflijk kostbaar. © AFP