Vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan leven in tenten en krotjes  in het oude vluchtelingenkamp op het eiland Samos (2020). Op het eiland is een nieuw kamp in gebruik genomen met 'gesloten en gecontroleerde toegang'.
Volledig scherm
Vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan leven in tenten en krotjes in het oude vluchtelingenkamp op het eiland Samos (2020). Op het eiland is een nieuw kamp in gebruik genomen met 'gesloten en gecontroleerde toegang'. © Hollandse Hoogte / Piet den Blanken

Prikkeldraad en bewakingscamera's: nieuw Grieks vluchtelingenkamp mag niemand zomaar in of uit

Op het Griekse eiland Samos is een opvangkamp voor migranten in gebruik genomen waar niemand zomaar in of uit mag. Het kamp is afgesloten met prikkeldraad en er zijn bewakingscamera’s, röntgenscanners en magnetische deuren. 

  1. China keurt neerhalen ‘spionageballon’ door VS af: ‘Overduidelijke overreactie’
    Update/met video

    China keurt neerhalen ‘spionage­bal­lon’ door VS af: ‘Overduide­lij­ke overreac­tie’

    De Amerikaanse luchtmacht heeft zaterdagavond de vermeende Chinese spionageballon die de afgelopen dagen boven Amerikaans luchtgebied zweefde uit de lucht geschoten. Dat meldt het ministerie van Defensie. Er is nu een operatie gaande om de brokstukken van de ballon te verzamelen en veilig te stellen. Ondertussen heeft ook Colombia melding gemaakt van een object in het luchtruim dat leek op een ballon.