De Turkse socioloog en vrouw van Osman Kavala, Ayse Bugra, staat de pers te woord bij de rechtbank. Een Turkse rechter besloot onlangs om Kavala nog langer vast te houden.
Volledig scherm
De Turkse socioloog en vrouw van Osman Kavala, Ayse Bugra, staat de pers te woord bij de rechtbank. Een Turkse rechter besloot onlangs om Kavala nog langer vast te houden. © AFP

Raad van Europa begint procedure tegen Turkije wegens vasthouden filantroop Kavala

De mensenrechtenorganisatie Raad van Europa is een procedure begonnen tegen Turkije omdat het zakenman en filantroop Osman Kavala nog niet heeft vrijgelaten. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens had die vrijlating twee jaar geleden al geëist. Turkije is lid van de raad en moet dus gehoor geven aan zijn besluiten.

  1. Lichte antitankwapens, ‘killer-drones’ en Stinger-luchtdoelraketten, dit wacht de Russen bij invasie Oekraïne

    Lichte antitankwa­pens, ‘kil­ler-dro­nes’ en Stin­ger-luchtdoel­ra­ket­ten, dit wacht de Russen bij invasie Oekraïne

    Al ruim twee maanden houdt Rusland de wereld in spanning met ongewone troepenconcentraties vlakbij de Oekraïense grens. Volgens inlichtingendiensten van het buurland gaat het om meer dan 127.000 manschappen met gevechtsvoertuigen. Officieel zijn ze er voor ‘oefeningen’ met het Belarussische leger maar wat staat hen te wachten als ze Oekraïne binnenvallen?