Volledig scherm
© Thinkstock

Raadselachtige dood twee jongens in Britse woning

Twee jongens van 13 en 14 jaar zijn vrijdag omgekomen door een mysterieus incident in een woning in het Britse Sheffield. De toedracht is niet duidelijk. Volgens Britse media werden na aankomst van de hulpdiensten bij elkaar zes kinderen naar het ziekenhuis gebracht, van wie er twee overleden.

De politie arresteerde een man (37) en een vrouw (34). Zij worden verdacht van moord. De politie in Zuid-Yorkshire verklaarde dat er een melding was binnengekomen over ‘zorgen om de veiligheid’ van de mensen in de woning. De politie ontkende dat in de woning was geschoten. 

Vlak voor hun dood stuurden de twee jongens via hun Nintendo een bericht naar een vriend dat ze ziek waren en niet naar school zouden komen. Drie kinderen van 11, 10 en 3 jaar en een baby van zeven maanden zijn door hulpverleners levend uit het huis gehaald. Volgens de politie liepen zij geen levensbedreigende verwondingen opgelopen. 

  1. Justitie vervolgt verdachten voor neerschieten MH17

    Justitie vervolgt verdachten voor neerschie­ten MH17

    Het Openbaar Ministerie in Nederland gaat vier verdachten vervolgen voor de moord op 298 inzittenden van vlucht MH17. Deze commandanten, drie Russen en een Oekraïner, zouden betrokken zijn geweest bij het neerschieten van het toestel met een BUK-raket. De rechtszaak start op 9 maart 2020, maar er komt geen uitleveringsverzoek. Dat heeft het Joint Investigation Team (JIT) vanochtend bekendgemaakt tijdens een besloten bijeenkomst voor nabestaanden.