Volledig scherm
Jeffrey Epstein © AP

Rechtbank sluit zaak tegen Epstein

Een Amerikaanse rechtbank heeft de strafzaak tegen Jeffrey Epstein formeel gesloten. De van kindermisbruik verdachte multimiljonair pleegde eerder deze maand zelfmoord in de gevangenis. Het onderzoek richt zich nu op eventuele handlangers van Epstein. 

Rechter Richard Berman zei eerder al dat hij verplicht was de zaak te sluiten. Hij gaf nog wel een podium aan vrouwen die zeggen als tiener misbruikt te zijn door Epstein. Ze kregen daardoor alsnog de kans hun verhaal te doen in de rechtszaal.

Handlangers

Aanklagers zeggen dat het onderzoek naar de vermeende misdrijven van de steenrijke Epstein gewoon doorgaat. Dat de zakenman niet meer kan worden vervolgd, betekent volgens hen niet dat eventuele handlangers nu ook vrijuit gaan.

Epstein is op 10 augustus levenloos aangetroffen in zijn cel. Uit onderzoek bleek dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd. Advocaten van de multimiljonair hebben vraagtekens gezet bij die conclusie.

  1. Jonge vrouw verdacht van zedenmisdrijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinderen toekeken

    Jonge vrouw verdacht van zedenmis­drijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinde­ren toekeken

    Een jonge vrouw uit de overwegend conservatieve Amerikaanse staat Utah riskeert een jarenlange vermelding in het register van zedendelinquenten en zelfs een gevangenisstraf omdat ze thuis haar beha uittrok terwijl haar minderjarige stiefkinderen toekeken. De kinderen - 9, 10 en 13 jaar - zouden geschokt hebben gereageerd en het ogenschijnlijk onschuldige incident via familieleden bij de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld.