Volledig scherm
Een Mega Millions-biljet van één dollar leverde Rich Zelasko 30 miljoen dollar op. Tot nu dus... © AP

Relatie was al twee jaar voorbij toen Rich 26 miljoen won, nu moet hij toch helft aan ex betalen

30 miljoen dollar, oftewel 26,5 miljoen euro... Het bedrag dat Rich Zelasko zes jaar geleden dankzij Mega Millions in de wacht sleepte, spreekt tot de verbeelding. Een rechter heeft nu echter beslist dat zijn ex Mary-Beth recht heeft op de helft van dat bedrag. Het koppel uit Pontiac (Amerikaanse staat Michigan) was al twee jaar uit elkaar toen de Amerikaan het winnende biljet kocht, maar de scheiding was nog niet officieel uitgesproken.

Mary-Beth schakelde een leger advocaten in om haar gelijk te halen, tot twee keer toe met succes. Zo oordeelde een rechter uit Oakland County in eerste instantie dat 13,25 miljoen euro haar richting uit moest. Zelasko ging in beroep tegen die uitspraak, maar delft nu opnieuw het onderspit.

,,Het klopt dat Zelasko die ene dollar heeft uitgegeven om de jackpot op de kop te tikken”, stelde bemiddelaar John Mills tegenover The New York Post. ,,Maar dat geld was op dat moment voor de wet nog gemeenschappelijk bezit en dus ging het om een gedeelde investering.”

De advocaat van Zelasko kan zijn oren niet geloven. ,,Rich had geluk in het spel, maar dat heeft hij zelf afgedwongen. Mary-Beth heeft hier niets mee te maken.” De voormalige tortelduifjes waren in 2004 in het huwelijksbootje gestapt, samen hebben ze drie kinderen. In 2011 vroeg het koppel de scheiding aan, maar die werd pas vorig jaar officieel afgehandeld.

Volledig scherm
Nigel Page met zijn nieuwe partner Justine Laycock. © AFP

Negen jaar
Ook in het Verenigd Koninkrijk ging een ex al eens met een flink deel van de buit aan de haal. Nigel Page was in 2009 dankzij EuroMillions 56 miljoen pond (63 miljoen euro) rijker geworden, maar veel rust was hem niet gegund. Zijn ex-vrouw Wendy eiste haar deel van de prijs op. Met 9 miljoen euro kon ze naar eigen zeggen wel leven. Nochtans was zij degene die hem negen jaar eerder had laten zitten voor een andere man.

De rechter oordeelde ondanks die voorgeschiedenis toch dat Wendy recht had op 2,25 miljoen. Daarnaast ging de alimentatie die Page voor zijn dochter moest betalen fors omhoog: van 170 euro per maand naar 2.250 euro.