Volledig scherm
Dorpelingen krijgen voedsel uitgereikt. Veel woningen zijn overstroomd. © AFP

Rode Kruis wil meer hulp voor Bangladesh

Het Rode Kruis slaat alarm over een van de grootste overstromingen ooit in de geschiedenis van Bangladesh. Ook Nepal en India zijn zwaar getroffen door dit extreme natuurgeweld. 

Ruim 700 mensen zijn al overleden, nog eens 24 miljoen mensen hebben acuut hulp nodig. Schoon drinkwater, voedsel en onderdak zijn van levensbelang. Het Rode Kruis wil de hulp opschalen en roept Nederlanders op om te storten op giro 6868. De ramp lijkt zich in stilte te voltrekken, zegt het Rode Kruis. 

Hele gemeenschappen zijn alles kwijtgeraakt; van identiteitspapieren tot hun huizen en hun hele inboedel, stelt de organisatie. Meer dan 1.800 medewerkers van het Rode Kruis verlenen hulp. Zij brengen voedsel, schoon drinkwater en materialen om onderdak te bouwen. 

Sinds maandag hebben honderden Nederlanders de hulpverleners in Nepal geholpen met het beter in kaart brengen van het getroffen gebied. De vrijwilligers hebben met behulp van satellietbeelden wegen, gebouwen, rivieren en open plekken ingetekend. Hierdoor kunnen hulpverleners sneller en efficiënter hulpgoederen naar de slachtoffers brengen.

Volledig scherm
Zeker 700 mensen zijn al overleden door de overstroming. © AFP
Volledig scherm
Hele gemeenschappen zijn alles kwijtgeraakt; van identiteitspapieren tot hun huizen en hun complete inboedel. © AFP
Volledig scherm
Dorpelingen koken noodgedwongen op straat. © AFP