De vuurzee bij het vliegveld was enorm.
Volledig scherm
De vuurzee bij het vliegveld was enorm. © Twitter

Ruim 3500 huurauto’s vernietigd door vuurzee bij luchthaven Florida

Bij het Southwest Florida International Airport in de Verenigde Staten zijn meer dan 3500 huurauto’s vernietigd door een uitslaande brand. De voertuigen stonden tijdelijk op een grasveld bij de luchthaven in de stad Fort Myers geparkeerd, omdat er door de coronacrisis amper auto’s worden gehuurd. 

Volgens Amerikaanse media ging het om een gigantische vuurzee met rookwolken en ontploffingen die tot ver in de omgeving te zien en te horen waren. Circa tachtig vluchten met blushelikopters konden niet voorkomen dat het merendeel van de voertuigen geheel of gedeeltelijk in de as werd gelegd. 

Op een ander parkeerterrein, dicht bij de plek des onheils, stonden nog eens 3850 huurauto’s. Die raakten niet beschadigd. Volgens de jongste berichten zijn er geen slachtoffers gevallen. Hoe de brand kon ontstaan, wordt momenteel onderzocht. Niet uitgesloten wordt dat het om brandstichting gaat door verhuurders die al geruime tijd zonder inkomsten uit de verhuur zitten.

  1. Burgemeester smeekt Minneapolis na rellen en branden: Alsjeblieft, verlaat het gebied
    Video

    Burgemees­ter smeekt Minneapo­lis na rellen en branden: Alsje­blieft, verlaat het gebied

    Een grootschalige demonstratie in de Amerikaanse stad Minneapolis na het overlijden van een ongewapende zwarte man, is in de nacht van woensdag op donderdag enorm uit de hand gelopen. Tal van winkels zijn geplunderd en in brand gestoken en een politiebureau is belaagd door een woedende menigte. In ieder geval één relschopper is overleden. De burgemeester van de stad doet een emotionele oproep aan alle betrokkenen. ,,Verlaat het gebied.”