De Russische president Vladimir Poetin heeft volgens bronnen van het onafhankelijke nieuwsmedium 'Verstka' plannen voor een tweede gedeeltelijke mobilisatiegolf.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin heeft volgens bronnen van het onafhankelijke nieuwsmedium 'Verstka' plannen voor een tweede gedeeltelijke mobilisatiegolf. © AFP/Reuters

Rusland zou nieuwe mobilisatiegolf plannen: ‘Kremlin beseft wel dat mobilisatie van 25 miljoen reservisten niet mogelijk is’

Rusland zou in de winter van 2022-2023 een tweede gedeeltelijke mobilisatiegolf plannen. Dat meldt het onafhankelijke Russische nieuwsmedium ‘Verstka’ op basis van verschillende bronnen. Het Kremlin zou tegelijk beseffen dat een algemene mobilisatie van 25 miljoen reservisten ‘niet mogelijk’ is, omdat er nu al veel problemen zijn met de bevoorrading. Het Kremlin zelf ontkent dat er over een nieuwe mobilisatiegolf gesproken wordt.

  1. Aanslagpleger Nieuw-Zeeland pleitte schuldig ‘onder druk van marteling’

    Aanslagple­ger Nieuw-Zee­land pleitte schuldig ‘onder druk van marteling’

    De man die in 2019 meer dan vijftig mensen doodde tijdens een aanslag in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, beweert dat hij onder druk van marteling schuldig pleitte. De Australiër Brenton Tarrant werd in 2020 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating, nadat hij eerder schuldig pleitte aan de moord op 51 mensen, poging tot moord op nog eens 40 personen en het plegen van een terroristische aanslag.