Russisch oliedepot in brand na ‘Oekraïense drone-aanval’

met VideoIn de Russische regio Brjansk, op 150 kilometer van de grens met Oekraïne, staat een oliedepot in brand. Dat zegt de lokale gouverneur. ,,Voorraden met olieproducten staan in brand in de wijk Soerazjski”, verklaarde Aleksandr Bogomaz op sociale media. ,,Teams van de brandweer en hulpverleners zijn ter plaatse.” Volgens Russische media zou het mogelijk om een Oekraïense drone-aanval gaan, maar die informatie is niet geverifieerd.

 1. Daar komen de tanks, maar komen ze op tijd? ‘Als Russen eerder toeslaan, heb je een serieus probleem’
  PREMIUM
  vijf vragen

  Daar komen de tanks, maar komen ze op tijd? ‘Als Russen eerder toeslaan, heb je een serieus probleem’

  Na maanden dubben en discussiëren besloten Duitsland en de VS, twee cruciale bondgenoten van Oekraïne, vandaag officieel tanks naar de frontlinie te sturen. Volgens experts zijn het er (nog) niet genoeg om de oorlog te beslissen, maar verschil kunnen de Abrams en Leopards wel degelijk maken. ‘Hiermee kun je op specifieke plekken een bres slaan in de Russische verdediging.’
 2. Rutte vindt koranverscheuring een ‘smakeloze’ actie, Turkije ontbiedt Nederlandse ambassadeur
  Met video

  Rutte vindt koranver­scheu­ring een ‘smakeloze’ actie, Turkije ontbiedt Nederland­se ambassa­deur

  Turkije heeft de Nederlandse ambassadeur in Ankara ontboden vanwege een protest in Den Haag waarbij een koran werd verscheurd. Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse zaken, begrijpt dat de actie als ‘provocerend’ wordt gezien, maar benadrukt dat in Nederland de vrijheid van meningsuiting ‘een groot goed is’. Premier Mark Rutte noemt de actie evenwel ‘smakeloos’.