Vrijwilligers van de 'ja'-campagne om abortus te legaliseren delen folders en ander informatiemateriaal uit voorafgaand aan het referendum van zondag.
Volledig scherm
Vrijwilligers van de 'ja'-campagne om abortus te legaliseren delen folders en ander informatiemateriaal uit voorafgaand aan het referendum van zondag. © REUTERS

San Marino kiest in referendum voor legalisatie abortus

De inwoners van de kleine republiek San Marino hebben tijdens een referendum in grote meerderheid voor legalisatie van abortus gestemd. Pakweg 77 procent van de kiezers steunde het voorstel om afbreking van de zwangerschap tot de 12de week toe te staan. Daarna is het alleen mogelijk als het leven van de moeder gevaar loopt of de foetus ernstig misvormd is.

  1. Geen godfather meer: kerk in Sicilië stopt met het benoemen van peetouders

    Geen godfather meer: kerk in Sicilië stopt met het benoemen van peetouders

    Het bisdom van het Siciliaanse Catania heeft een verbod van drie jaar afgeroepen op het benoemen van peetooms en -tantes bij de doop. Het benoemen van een peetouder zou namelijk geen religieus motief meer hebben, maar slechts worden gedaan om familiebanden te versterken en welvaart en netwerkmogelijkheden uit te breiden. Het verbod zou een wapen in de strijd tegen de maffia in het zuiden van Italië zijn en ‘een experiment’ om te kijken of de katholieke kerk zonder peetouders kan.