Volledig scherm
De Democratische senator en presidentskandidaat Elizabeth Warren. © AP

Senator en presidentskandidaat Warren wil impeachment Trump

De Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure (impeachment) te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft. 

,,Het negeren van de herhaalde pogingen van een president om een onderzoek naar zijn eigen ontrouwe gedrag te frustreren, zou een grote en blijvende schade aan dit land toebrengen en het zou de suggestie wekken dat zowel de huidige als toekomstige presidenten de vrijheid hebben om hun macht op vergelijkbare manieren te misbruiken’’, aldus de Democratische senator vrijdag in een verklaring.

,,De ernst van zijn wangedrag eist dat gekozen vertegenwoordigers van beide partijen hun politieke overwegingen aan de kant zetten en hun grondwettelijke taak uitvoeren. Dat betekent dat het Huis een afzettingsprocedure moet starten tegen de president van de Verenigde Staten’’, aldus Warren.

  1. Man die echtgenote doodsloeg omdat ze klaagde over erectiestoornis veroordeeld tot levenslang

    Man die echtgenote doodsloeg omdat ze klaagde over erectie­stoor­nis veroor­deeld tot levenslang

    Een 51-jarige Brit is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij zijn echtgenote, die therapieën tegen kwaadaardige kanker onderging, doodsloeg met een koevoet. Volgens het hof in Liverpool is David Pomphret ‘een niets ontziende moordenaar’ en ook nog een leugenaar omdat hij na zijn brute daad stelselmatig en glashard bleef ontkennen iets met de dood van de Ann Marie (49) te maken te hebben.