Alejandro Colomar met zijn advocaat bij het hooggerechtshof.
Volledig scherm
Alejandro Colomar met zijn advocaat bij het hooggerechtshof. © Lucas Marco, El Diario AR

Spaans hooggerechtshof bepaalt dat man naakt over straat mag lopen: ‘Niks illegaals aan’

In Spanje heeft het hooggerechtshof bepaald dat een man die naakt over straat liep niets illegaals deed. De 29-jarige man kwam ook naakt bij het hof aan. En hoe zit dat in Nederland?

 1. Extreem korte vluchten in luxe privéjet: Greenpeace is ‘schaamteloze‘ miljonair spuugzat
  roep om verbod

  Extreem korte vluchten in luxe privéjet: Greenpeace is ‘schaamte­lo­ze‘ miljonair spuugzat

  Greenpeace is woest dat de ‘allerrijksten’ nog altijd volop gebruikmaken van het privévliegtuig. Uit een inventarisatie van het onafhankelijke onderzoeksbureau CE Delft blijkt dat het aantal privévluchten in de EU met 64 procent is toegenomen. ,,Het is schaamteloos dat de allerrijksten te midden van een klimaatcrisis kiezen voor de meest vervuilende manier van reizen. Er moet zo snel mogelijk een verbod op privéjets komen”, zegt een woordvoerder van Greenpeace tegen deze site.
 2. Ouders en zussen nemen afscheid van ‘superheld’ Jack (11): ‘Aan zijn bedje zeiden we nog 200 keer wat een prachtige jongen hij was’
  PREMIUM

  Ouders en zussen nemen afscheid van ‘superheld’ Jack (11): ‘Aan zijn bedje zeiden we nog 200 keer wat een prachtige jongen hij was’

  ,,Ons Jackske was zo’n fantastisch gul kereltje.” Mama Barbara, papa Philip en zusjes Maya (14) en Olivia (7) vertellen over hun vrolijke voetballer, hun lieve knuffelaar, hun eeuwige grappenmaker. Jack (11) uit het Vlaamse Kalmthout stierf nadat hij op school een muurtje op zich kreeg. “Het kind dat zijn hartje krijgt, krijgt niet alleen een sterk, maar ook een heel mooi, positief hart.”