Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen.
Volledig scherm
Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen. © DPG

Straf voor dodelijke schoppartij kan op Mallorca aanzienlijk hoger uitvallen dan in Nederland

De advocaat van een van de verdachten van de dodelijke schoppartij op Mallorca, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam, wil dat de zaak in Nederland voor de rechter komt, omdat zowel daders als slachtoffers Nederlanders zijn. Maar hij weet bovendien dat de straffen in Spanje voor dit soort delicten aanzienlijk hoger kunnen uitvallen dan in Nederland.

3 reacties

 • Raaijmakers

  3 maanden geleden
  Ik zie geen enkele goede reden waarom ze niet uitgeleverd moeten worden. De walgelijke misdaad is daar begaan en we hebben een uitleveringsverdrag met Spanje. Oh ja, gut gut wat is het vervelend dat in Spanje de straffen hoger uitvallen dan hier bij de walgelijk softe rechters.
 • cees raaijmakers

  3 maanden geleden
  Gewoon richting spanje met die gasten en laat maar 10 jaar brommen daar
 • Marius van der Linden

  3 maanden geleden
  Ja, uitleveren. De misdaad vond plaats in Mallorca dus ook maar daar berechten. De verdachten vonden Mallorca leuk om naar toe te gaan dus is langer blijven geen bezwaar.
 1. ‘Spaanse agenten naar Nederland vanwege gewelddadige dood Carlo (27) op Mallorca‘
  Play
  VIDEO

  ‘Spaanse agenten naar Nederland vanwege gewelddadi­ge dood Carlo (27) op Mallorca‘

  Acht Nederlanders die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van een 27-jarige landgenoot een week geleden aan het strand van Palma de Mallorca, worden volgens plaatselijke media heel snel ingerekend. Spaanse agenten van de afdeling moordzaken zouden op het punt staan naar Nederland te vertrekken. Een rechtbank in Palma vaardigt volgens Última Hora woensdag arrestatiebevelen uit.