De foto ‘Hardship of Life' van fotograaf Mehmet Aslan is Photo of the Year van de Siena International Photo Awards 2021.
Volledig scherm
De foto ‘Hardship of Life' van fotograaf Mehmet Aslan is Photo of the Year van de Siena International Photo Awards 2021. © Mehmet Aslan

Syrische vader en zoon van iconische foto krijgen visum om in Italië behandeld te worden

Het is een indrukwekkende foto, die niet alleen het leven van de fotograaf voorgoed heeft veranderd maar ook de levens van de mensen die hij heeft vereeuwigd. Munzir en Mustafa El Nezzel, vader en zoon die allebei een of beide benen zijn kwijtgeraakt door de langdurige oorlog in Syrië, hebben namelijk een visum gekregen om in Italië behandeld te worden.

  1. Noord-Korea zet leger in bij strijd tegen snel verspreidend coronavirus

    Noord-Ko­rea zet leger in bij strijd tegen snel versprei­dend coronavi­rus

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gaat het leger inzetten om de distributie van medicijnen in de hoofdstad Pyongyang in goede banen te leiden. Het besluit is gevallen tijdens een spoedvergadering van het politbureau, melden staatsmedia maandag. Het Aziatische land erkende vorige week voor het eerst met een “explosieve” Covid-uitbraak te kampen. Vermoedelijk betreft het de omikronvariant van het coronavirus.