EPA
Volledig scherm
© EPA

Temperatuur in Zuid-Spanje smeult met 46,9 graden rond nationaal hitterecord

Spanje beleefde zaterdag met temperaturen tot 46,9 graden de heetste dag van het jaar. Of het nationale record uit 2017 van 46,9 graden in het zuidelijke Cordoba is geëvenaard of verbroken moet nog blijken. Toen werd in Montoro, eveneens in Andalusië, overigens zelfs 47,3 graden gemeten, maar dat is nooit officieel bevestigd.

 1. Zuid-Europa kreunt onder verschroeiende temperaturen: hitterecord van 48,8 graden op Sicilië

  Zuid-Europa kreunt onder verschroei­en­de temperatu­ren: hittere­cord van 48,8 graden op Sicilië

  De hittegolven in het zuiden en zuidoosten van Europa blijven aanhouden. In de regio Syracuse op het Italiaanse eiland Sicilië is met 48,8 graden een Italiaans en mogelijk een Europees record gemeten. Ook in Spanje is het gloeiend warm. Zaterdag zou het er mogelijk tot 48 graden kunnen worden, zo voorspelt Noodweer Benelux. Onder meer Griekenland, Sardinië en Sicilië kampen door de hoge temperaturen met zware bosbranden.
 2. Gezin 'Ik Vertrek' trotseert bijna 49 graden op Sicilië: 'Alsof je door de woestijn loopt’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Gezin 'Ik Vertrek' trotseert bijna 49 graden op Sicilië: 'Alsof je door de woestijn loopt’

  Alsof je door een kurkdroge Afrikaanse woestijn zwalkt, met voortdurend een gloeiend hete föhn in je gezicht. Zo omschrijft Natasja Janssen uit Landgraaf het reilen en zeilen op Sicilië, waar gisteren met 48,8 graden een Italiaans en mogelijk een Europees record werd gemeten. Natasja bestiert op het Italiaanse eiland met haar echtgenoot een bed and breakfast, midden tussen de olijf- en wijngaarden in Chiaramonte Gulfi. ,,Onze Nederlandse gasten blijven zo veel mogelijk binnen.“