Volledig scherm
Bewoners zijn uit hun huizen gekomen na de aardbeving op de Molukken, afgelopen zondag. © AFP

Toeristen op Bali opgeschrikt door aardbeving

Het Indonesische eiland Bali is dinsdagochtend opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,7. Het epicentrum van de onderzeese beving lag op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Denpasar, op een diepte van 96 kilometer. Dat zegt het Amerikaanse geologisch instituut USGS. Er is geen tsunamiwaarschuwing gegeven.

Vakantiegangers op het populaire eiland konden de beving tot in hun hotelkamers voelen, zo laten die op sociale media weten. Velen schrokken wakken van de schok. Vooralsnog zijn er geen meldingen binnengekomen over gewonden. Wel raakten enkele gebouwen licht beschadigd.

Indonesië ligt in de zogenaamde Ring van Vuur, in de Stille Oceaan, waar regelmatig aardbevingen en vulkaanuitbarstingen plaatsvinden. De Australische plaat schuift er onder de Euraziatische plaat, met enkele centimeters per jaar. 

Zondag veroorzaakte een aardbeving met een kracht van 7,3 paniek op de Noord-Molukken. Een vrouw kwam om het leven en diverse gebouwen raakten beschadigd.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.