Volledig scherm
Donald Trump. © Getty Images

Trump vertikt zich en spreekt van 138 miljoen doden door aanslagen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een tweet zijn medeleven betuigd aan de ,,zeker 138 miljoen doden en 600 zwaargewonden” van de aanslagen in Sri Lanka. Met de vertikking bedoelde hij eigenlijk de 138 doden waar eerder van werd gesproken.

,,Oprechte condoleances van het Amerikaanse volk voor het volk van Sri Lanka om de afschuwelijke terreuraanslagen op kerken en hotels waardoor zeker 138 miljoen mensen zijn gedood en 600 zwaargewonden zijn gevallen. We staan klaar om te helpen!”, twitterde Trump. Hij heeft de tweet inmiddels verwijderd.

Het aantal dodelijke slachtoffers door de explosies in kerken en luxe hotels is volgens de politie opgelopen tot zeker 190, waaronder één Nederlander. Van de 35 buitenlandse slachtoffers zijn er ook met de Amerikaanse en Britse nationaliteit.

Het zou volgens de Srilankaanse regering gaan om goed georganiseerde aanslagen

Volledig scherm
© Twitter
  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.