Clint Eastwood, in de film The Mule.
Volledig scherm
Clint Eastwood, in de film The Mule. © geen

Trumpfan Clint Eastwood switcht naar Bloomberg

Een tegenvaller voor Donald Trump. De bekende acteur en regisseur Clint Eastwood, die hem vier jaar geleden steunde, heeft het gehad met deze president.

Eastwood switcht daarom naar miljardair Mike Bloomberg, liet hij weten in een spraakmakend interview met The Wall Street Journal. Gemakkelijk was de ommezwaai niet want de oerconservatieve Eastwood keurt ‘bepaalde dingen die Trump heeft gedaan’ zeker goed. Maar wat die dingen zijn, werkt hij verder niet uit. Vier jaar geleden had Eastwood veel verwachtingen van Trump, ook al omdat, zo zei hij destijds, ‘iedereen de buik vol heeft van politieke correctheid’. ,,Iedereen loopt op eieren. mensen worden er door anderen zomaar van beschuldigd dat ze racist zijn. Toen ik opgroeide werden dat soort dingen niet racistisch genoemd.

Maar het blijkt vooral de manier waarop Trump regeert die ‘Dirty Harry’ nu doet afhaken. Eastwood prefereert een president die ‘kalmer is, zonder het twitteren en het uitschelden’. Mopperen en zeuren past ook helemaal niet bij Trump". Daar moet hij boven staan, adviseert Eastwood nu zijn voormalige golfpartner.

Eastwood, die bij voorgaande presidentverkiezingen altijd de Republikeinse kandidaat steunde, verklaarde bij de vorige verkiezingen in een interview met Esquire dat hij weinig van Hillary Clinton moest hebben en dus voor Donald Trump zou kiezen. ,,Het beste wat we kunnen doen is Mike Bloomberg daar (in het Witte Huis, red.) krijgen”, zegt Eastwood nu.

De regisseur zelf heeft ook enige bestuurservaring. Van 1986 tot 1988 was hij burgemeester van het badplaatsje Carmel in Californië.