Een goudmijn in de Krasnojarsk-regio in Syberië.
Volledig scherm
Een goudmijn in de Krasnojarsk-regio in Syberië. © REUTERS

Twaalf doden door doorbraak dam bij Syberische goudmijn

Bij een damdoorbraak in Syberië zijn vandaag zeker twaalf mensen om het leven gekomen. De dam brak door in de regio Krasnojarsk. Minstens negentien personen raakten gewond. Een aantal wordt nog vermist, zo verklaart het Russiche ministerie van Noodsituaties.

 1. Stefanie (29) overlijdt bij ongeluk, vriend ontkent alles: ‘Onbegrijpelijk dat hij zichzelf probeert te redden’
  PREMIUM

  Stefanie (29) overlijdt bij ongeluk, vriend ontkent alles: ‘Onbegrij­pe­lijk dat hij zichzelf probeert te redden’

  Woede en intens verdriet. Dat is wat overblijft na een dodelijk ongeluk in het Belgische Drongen bij Gent, waarbij Stefanie Verstappen (25) om het leven is gekomen. De 29-jarige chauffeur, Clint V., was onder invloed van drank en drugs. Hij reed te snel en had geen geldig rijbewijs. V. werd donderdag aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij wordt verdacht van dood door schuld.
 2. ‘Ontslagen campagneleider Trump opgepakt na dreiging met zelfmoord’

  ‘Ontslagen campagne­lei­der Trump opgepakt na dreiging met zelfmoord’

  De voormalige campagneleider van de Amerikaanse president Donald Trump is zondag door de politie opgepakt. Hij zou een pistool hebben geladen en tijdens een echtelijke ruzie met zelfmoord hebben gedreigd. Ook zou hij zijn vrouw hebben geslagen. Dat meldde de politie maandag. Brad Parscale (44) was een van de sleutelfiguren die Trump in 2016 in het zadel hielpen, maar hij viel afgelopen juni in ongenade na een desastreuze campagnerally in Tulsa, Oklahoma.