Speciale eenheden van Israël op de plaats van de schietpartij nabij de Oude Stad in Jeruzalem. Twee personen raakten gewond.
Volledig scherm
Speciale eenheden van Israël op de plaats van de schietpartij nabij de Oude Stad in Jeruzalem. Twee personen raakten gewond. © ANP / EPA

Twee gewonden door tweede schietpartij Jeruzalem in twee dagen, schutter is 13 jaar

Twee personen zijn zaterdag gewond geraakt bij een schietincident in de buurt van de Oude Stad in Oost-Jeruzalem, meldt de Israëlische hulpdienst. De politie spreekt van een ‘terroristische aanval’ en zegt dat de dader een 13-jarige Palestijn is. Het is het tweede schietincident in twee dagen tijd: vrijdag werden zeven mensen doodgeschoten bij een synagoge in Oost-Jeruzalem.

  1. Extreem korte vluchten in luxe privéjet: Greenpeace is ‘schaamteloze‘ miljonair spuugzat
    roep om verbod

    Extreem korte vluchten in luxe privéjet: Greenpeace is ‘schaamte­lo­ze‘ miljonair spuugzat

    Greenpeace is woest dat de ‘allerrijksten’ nog altijd volop gebruikmaken van het privévliegtuig. Uit een inventarisatie van het onafhankelijke onderzoeksbureau CE Delft blijkt dat het aantal privévluchten in de EU met 64 procent is toegenomen. ,,Het is schaamteloos dat de allerrijksten te midden van een klimaatcrisis kiezen voor de meest vervuilende manier van reizen. Er moet zo snel mogelijk een verbod op privéjets komen”, zegt een woordvoerder van Greenpeace tegen deze site.