Volledig scherm
Een helikopter van de kustwacht zoekt naar overlevenden van de crash eerder deze maand. © REUTERS

Tweede dodelijke crash met watervliegtuig Alaska binnen twee weken

Bij de crash met een watervliegtuig in Alaska zijn zeker twee mensen om het leven gekomen. Het gaat volgens een lokale krant om een toestel van Taquan Air, de maatschappij die vorige week ook al betrokken was bij een dodelijk incident.

Het vliegtuig van het type Havilland DHC-2 Beaver crashte in de haven van Metlakatla, een plaats met ongeveer 1400 inwoners in de noordelijke Amerikaanse staat. Dat gebeurde volgens de eerste berichten tijdens de landing. Een getuige zag het toestel ondersteboven in het water liggen, bericht Anchorage Daily News.

Het gaat om het tweede dodelijke incident met watervliegtuigen in korte tijd. Eerder deze maand botsten boven Alaska twee watervliegtuigen op elkaar, waaronder een toestel van Taquan Air. Toen vielen zes doden en raakten tien mensen gewond.

Latest Commentary on Twitter

Alaska small plane crash kills 2 a week after a deadly mid-air collision involving the same carrier, Taquan Air - https://t.co/5lZTVzPDQk #LatestComments

De twee toestellen - één met elf, de ander met vijf mensen aan boord - stortten neer in de George Inlet, zo liet de kustwacht weten. Het ging om opvarenden van een cruiseschip die een rondvlucht hadden geboekt. Het toestel was op de terugweg van een excursie naar de Misty Fjords, een nationaal monument.

  1. In Mexico gearresteerde zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    In Mexico gearres­teer­de zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd en kort daarop weer vrijgelaten in de plaats Culiacán. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt. Ovidio zou een belangrijk lid zijn van het Sinaloakartel, dat voorheen gerund werd door zijn vader. Hij wordt verdacht van het vervoeren van cocaïne, marihuana en amfetaminen en is vrijgelaten ‘om levens te sparen’, aldus de Mexicaanse minister van Veiligheid.