Volledig scherm
Darren Till spreekt de pers toe na een gewonnen kamp. (Archieffoto) © rv

UFC-vechter slaat hotelkamer kort en klein en steelt taxibusje

De Britse UFC-kooivechter Darren Till (26) is door de Spaanse politie opgepakt op het eiland Tenerife (Canarische Eilanden).  Hij wordt verdacht van vernieling en diefstal.

Weltergewicht Darren Till was in het gezelschap van vier landgenoten toen ze woensdagavond laat te horen kregen dat ze hun koffers moesten pakken en hun hotel moesten verlaten. Het vijftal vernielde daarop nagenoeg de hele hotelkamer. Ook spoten ze enkele brandblussers leeg.

Ze probeerden later op de avond in te checken in een ander hotel. De receptiemedewerkers waren vermoedelijk echter gewaarschuwd voor hun komst. Zij weigerden de Britten de toegang en stuurden hen de straat weer op. Een taxibusje kwam het groepje vervolgens ophalen. Maar terwijl de chauffeur nog druk bezig was om de bagage in te laden, nam één van de vandalen plaats achter het stuur en reed het vijftal er hard vandoor.

De auto met de vijf inzittenden werd donderdagochtend vroeg aangetroffen in de zuidelijke kustplaats Costa Adeje. Ze werden allen in de boeien geslagen en twee dagen vastgehouden. Na het betalen van een boete van 800 euro en een schadevergoeding van 9.800 euro werd het vijftal weer vrijgelaten.

De identiteit van de vier vrienden van Till is niet bekendgemaakt. De UFC-vechter, bijgenaamd ‘de Gorilla’, is in eigen land erg populair. Zo kregen zijn Spartaanse praktijken om gewicht te verliezen, heel wat media-aandacht. Of het gezelschap onder invloed was van drank en/of drugs, is nog niet bekend.

  1. Man die echtgenote doodsloeg omdat ze klaagde over erectiestoornis veroordeeld tot levenslang

    Man die echtgenote doodsloeg omdat ze klaagde over erectie­stoor­nis veroor­deeld tot levenslang

    Een 51-jarige Brit is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij zijn echtgenote, die therapieën tegen kwaadaardige kanker onderging, doodsloeg met een koevoet. Volgens het hof in Liverpool is David Pomphret ‘een niets ontziende moordenaar’ en ook nog een leugenaar omdat hij na zijn brute daad stelselmatig en glashard bleef ontkennen iets met de dood van de Ann Marie (49) te maken te hebben.