Unesco vergadert nog tot het einde van deze maand online in Fuzhou in China.
Volledig scherm
PREMIUM
Unesco vergadert nog tot het einde van deze maand online in Fuzhou in China. © AP

Unesco stelt zich harder op in strijd tegen klimaatverandering

Ook Unesco is op de activistische tour. De VN-organisatie ziet de opwarming van de aarde als grootste zorg en speelt het nu ook harder als daardoor Werelderfgoed wordt bedreigd. ,,Dit zijn de zaken waar we ons voor de toekomst druk over moeten maken.”

0 reacties

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. ‘Vernederende klap’ voor Liverpool: stad van erfgoedlijst Unesco door nieuw voetbalstadion
  Play
  VIDEO

  ‘Vernede­ren­de klap’ voor Liverpool: stad van erfgoed­lijst Unesco door nieuw voetbalsta­di­on

  Haar rol als handelsmacht ten tijde van het Britse rijk en de architectonische schoonheid van het havengebied bezorgden het Britse Liverpool in 2004 een plaats op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een nieuw voetbalstadion zorgt er nu voor dat de stad die vermelding weer kwijtraakt. Vreemdste is nog wel dat het stadion er nog niet eens staat. Het opent op zijn vroegst pas in 2024 de poorten.