De politie is op zoek naar deze 2 meisjes die eerste hulp verleenden aan Carlo
Volledig scherm
De politie is op zoek naar deze 2 meisjes die eerste hulp verleenden aan Carlo © videostill

Verbazing om vrijlating Mallorca-verdachte Lukas O. (18), OM mogelijk in beroep

dood carloHet Openbaar Ministerie is onaangenaam verrast dat een van de verdachten van de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman (27) in afwachting van het onderzoek is vrijgelaten. Het gaat om de 18-jarige Lukas O. uit Hilversum, die naast het medeplegen van doodslag nog verdacht werd van poging tot doodslag op een ander slachtoffer en van twee keer openlijk geweld.

 1. Advocaten: ‘Gooise vriendengroep was niet op oorlogspad op Mallorca’
  Play
  8 verdachten

  Advocaten: ‘Gooise vrienden­groep was niet op oorlogspad op Mallorca’

  De advocaten van twee aangehouden Mallorca-verdachten zeggen dat het geen vooropgezet plan lijkt te zijn geweest van de Gooise vriendengroep om op het Spaanse eiland ruzie te zoeken en andere jongeren te mishandelen. ,,Ik krijg op basis van het dossier niet de indruk dat de jongens die avond doelbewust op stap gingen om herrie te schoppen”, stelt advocaat Harriët de Kroon. Daarmee ontkennen ze Spaanse berichtgeving dat de verdachten ‘op oorlogspad’ zouden zijn geweest.
 2. Emotionele vader doodgeslagen Carlo: ‘Het verdriet is intens. Het is niet niets om je zoon op zijn 27ste te verliezen’
  update

  Emotionele vader doodgesla­gen Carlo: ‘Het verdriet is intens. Het is niet niets om je zoon op zijn 27ste te verliezen’

  Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen verheugde zich op de vriendentrip en was klaar voor een volgende stap met zijn vriendin. Dat vertelde zijn vader dinsdagavond in Opsporing Verzocht. Zijn ouders hopen dat zich meer getuigen melden van het uitgaansgeweld op Mallorca waarbij hun zoon om het leven kwam. ,,Dat is geen snitchen, want we hebben het hier niet over winkeldiefstal, maar om een onmenselijke daad.”