Volledig scherm
Een getuige laat beelden zien van de overmeestering van de messentrekker die toesloeg in Parijs. © EPA

Verdachte van steekpartij in Parijs had geen drugs gebruikt

De verdachte van de steekpartij in Parijs was niet onder invloed van drugs. Dat blijkt uit toxicologisch onderzoek, zeggen bronnen rond justitie. Getuigen hadden aangegeven dat de man een gedrogeerde indruk maakte.

Bij de steekpartij in de Franse hoofdstad raakten maandag zeven mensen gewond, van wie vier ernstig. De dader was gewapend met een mes en een ijzeren staaf en viel zijn slachtoffers op straat aan.

De man, vermoedelijk een Afghaan, kon uiteindelijk worden overmeesterd door agenten na gebruik van een taser. Over het motief voor de aanval bestaat nog onduidelijkheid. Hij zou de slachtoffers niet kennen.

Gisteren viel een andere man in het centrum van Parijs een postbode en een voorbijganger aan met een schaar. De motieven van deze aanvaller zijn evenmin bekend.

  1. Paus Franciscus bekritiseert onverschilligheid en egoïsme
    Goede Vrijdag

    Paus Franciscus bekriti­seert onverschil­lig­heid en egoïsme

    Paus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, ,,de uit politieke overwegingen gesloten harten’’ bekritiseerd. Tijdens de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal. Volgens het Vaticaan woonden 15.000 gelovigen de ceremonie bij. In de Sint-Pietersbasiliek was vooraf de liturgische viering van Goede Vrijdag.