Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © ANP

Vermiste Poolse boer waarschijnlijk opgegeten door eigen varkens

Een bejaarde Poolse boer die al enige tijd vermist was, is zeer waarschijnlijk opgegeten door zijn eigen varkens. Van de zeventiger zijn alleen nog enkele botten en een schedel teruggevonden. Dat melden Poolse media.

In de eerste week van januari was het de buurman van de boer die enkele stukjes bot van de man vond op zijn erf. De boer dronk veel, had weinig contact met zijn omgeving en was voor het laatst gezien op oudejaarsavond. Na de vondst van de botten werd de politie onmiddellijk ingeschakeld, maar doordat er weinig meer van de man over was, wordt een nauwkeurige sectie zeer lastig.

Waarschijnlijk is de man rond de jaarwisseling als gevolg van een hartaanval of beroerte in elkaar gezakt toen hij water ging halen bij de waterput. De varkens op zijn boerderij liepen echter vrij rond over het erf. Toen zij hongerig werden hebben ze zeer waarschijnlijk het lichaam van de man opgegeten. Op wat botten en een schedel na, was het compleet verdwenen. 

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaanse vloot laat alle personeel testen
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaan­se vloot laat alle personeel testen

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.