Vlaamse Lieselot reed drie jaar geleden vriendin dood, nu weer aanrijding onder invloed

Een 31-jarige Vlaamse heeft voor de tweede keer in slechts drie jaar tijd onder invloed een zwaar ongeval veroorzaakt. In juni 2016 reed Lieselot M. een goede vriendin dood. Vorig weekend veroorzaakte ze opnieuw een ongeval; het slachtoffer raakte gewond, maar is niet in levensgevaar.

Een werkstraf van 125 uur, zes maanden rijverbod en een boete van 3.000 euro: die straf kreeg Lieselot M. uit Lo-Reninge nadat ze in 2016 een van haar beste vriendinnen doodreed. De 31-jarige vrouw raakte toen na een avondje stappen van haar weghelft en reed frontaal tegen een auto die in tegengestelde richting reed. In die wagen zat Elien Van Ryckeghem uit Brugge. Haar partner en bestuurder Dirk De Vriese overleefde het ongeval, Elien had minder geluk. Zij overleefde het niet. 

Uit vaststellingen bleek dat doodrijdster Lieselot M. 155 kilometer per uur reed, waar de maximumsnelheid 90 was, en dat ze vlak voor de fatale botsing nog versnelde. Ze had bovendien 1,74 promille alcohol in haar bloed. De straf van de politierechter was dus relatief mild. M. zelf verklaarde in de rechtbank heel veel spijt te hebben en was zelfs aanwezig op de uitvaart van haar overleden vriendin.

Volledig scherm
Lieselot M. veroorzaakte een fatale botsing in 2016. Van de wagen waar het slachtoffer inzat bleef niet veel over. © Bart Boterman

Drugs

Nu blijkt dat de straf van de politierechter niet veel indruk heeft gemaakt op de vrouw. Op 11 mei veroorzaakte ze opnieuw een zwaar verkeersongeval, deze keer onder invloed van drugs. Ze verleende geen voorrang op een kruispunt, waarna het tot een aanrijding kwam. De bestuurder van het andere voertuig raakte gewond, maar verkeert buiten levensgevaar. 

Binnenkort zal ze zich opnieuw voor de politierechter moeten verantwoorden. Dirk De Vriese, de partner van slachtoffer Elien, hoopt dat de vrouw deze keer zwaarder wordt gestraft.