Veel politie buiten het gerechtsgebouw in Parijs, waar ze het zekere voor het onzekere nemen tijdens het proces.
Volledig scherm
Veel politie buiten het gerechtsgebouw in Parijs, waar ze het zekere voor het onzekere nemen tijdens het proces. © EPA

Voorzitter schakelt microfoon van Abdeslam uit na emotionele tirade in proces Bataclan

De hoofdverdachte in het megaproces rond de aanslagen in Parijs van 2015 heeft het opgenomen voor drie medeverdachten. Salah Abdeslam, de enige overlevende verdachte, verklaarde dat het trio hem weliswaar heeft geholpen, maar niet op de hoogte was van de plannen om een bloedbad aan te richten.

 1. Terrorist Bataclan intimideert slachtoffers bij start megaproces: ‘Ik ben een soldaat van IS’
  Play
  VIDEO

  Terrorist Bataclan intimi­deert slachtof­fers bij start megaproces: ‘Ik ben een soldaat van IS’

  Bij de start van het proces over de bloedige aanslagen in Parijs in 2015 heeft de enige nog levende terrorist de slachtoffers in de rechtszaal geïntimideerd. Salah Abdeslam noemde zichzelf provocerend ‘een soldaat van IS’. Overlevenden en nabestaanden vatten dat op als een bedreiging. Van de acht aanslagplegers kwamen er zeven om tijdens de aanslagen. Abdeslam vluchtte en werd in 2016 opgepakt in België.
 2. Uitgelekte videobeelden tonen hoe straaljager van Brits vliegdekschip tuimelt
  video

  Uitgelekte videobeel­den tonen hoe straalja­ger van Brits vliegdek­schip tuimelt

  Op sociale media zijn beelden verschenen waarop is te zien hoe een Britse F35 van het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth in de Middellandse zee neerstort. Tijdens het opstijgen raakte de piloot plots in de problemen. De straaljager zelf belandde in zee, de piloot wist zich te redden met de schietstoel. Het incident dateert al van 17 november, maar nu pas zijn details van het ongeval naar buiten gekomen.