Volledig scherm
Foto ter illustratie

Vrouw bestelt vier lijkwagens voor levende man in Kleve

Een anonieme Duitse vrouw heeft telefonisch vier begrafenisondernemers naar een adres in Kleve, net over de grens bij Nijmegen, gestuurd voor een sterfgeval. De man in kwestie bleek echter nog te leven - hij deed zelf de deur open.

De Duitse politie, die onderzoek doet naar de zaak, weet nog niet of het om een macabere grap of een doelgerichte persoonlijke actie gaat. Het zou zomaar eens het laatste kunnen zijn. De man liet eerder zijn telefoonnummer al veranderen, omdat hij vervelende telefoontjes kreeg, meldt de Rheinische Post.

Begrafenisondernemer Tanja Winters kreeg afgelopen woensdag om 16.15 uur een telefoontje. Aan de andere kant van de lijn verklaarde een vrouw dat haar man gestorven was. De beller vertelde dat de arts die de lijkschouwing  uitvoerde had gezegd dat het lichaam niet nog een nacht in het huis kon blijven, en dat er daarom diezelfde dag nog een lijkwagen langs moest komen om de overleden man op te halen.

Geshockeerd

Toen Winters 's avonds bij het opgegeven adres in Kleve arriveerde, was het echter de vermeende overledene die de deur open deed. ,,We schrokken hevig", vertelt Winters in de Rheinische Post. ,,Geshockeerd zei de man ons dat we inmiddels de vierde begrafenisonderneming waren die zijn lijk op wilden komen halen. Hij noemde  ook de namen van de andere bedrijven.”

De informatie bleek te kloppen. Bovendien waren er ook nog andere begrafenisondermers die een telefoontje hadden gehad, maar die de boel niet vertrouwden.

De politie onderzoekt de zaak, maar betwijfelt of de dader - mocht die gevonden worden - vervolgd kan worden, omdat ze  in het Duitse wetboek nog geen strafbaar feit hebben gevonden dat de beller met de valse telefoontjes heeft overtreden.

 1. Overwinning voor ouders doodgereden tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Overwin­ning voor ouders doodgere­den tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Britse agenten gaan in de Verenigde Staten de vrouw van een Amerikaanse diplomaat verhoren die in het Verenigd Koninkrijk betrokken was bij een dodelijk ongeluk. Dat meldt Sky News op basis van een ingewijde. De vrouw geniet diplomatieke onschendbaarheid en verliet na het ongeluk Groot-Brittannië. ,,We rusten niet voordat we gerechtigheid voor Harry hebben”, laat een woordvoerder van de familie vandaag weten.
 2. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.