Volledig scherm
© Thinkstock

Vrouw veinst medische problemen voor meer beenruimte, vliegtuig moet terugkeren

Door een vrouwelijke passagier is een vliegtuig dat op weg was naar de Amerikaanse stad Miami onverwachts teruggekeerd naar de luchthaven van vertrek. De vrouw fakete een medische aandoening waarop de gezagsvoerder geen enkel risico nam en terug koers zette naar Pensacola (Florida). 

Het toestel was al op de terugweg toen de vrouw duidelijk maakte dat ze haar aandoening verzonnen had. De bedoeling was een ruimere (duurdere) zitplaats te krijgen.

Vlucht 3508 van vliegmaatschappij American Eagle was vrijdag rond 05.43 uur ‘s ochtends opgestegen vanaf luchthaven Pensacola. Het toestel keerde na 43 minuten al terug. Alle passagiers moesten het vliegtuig verlaten, maar de betrokken vrouw bleef halsstarrig weigeren. De al opgetrommelde politie ging aan boord en kon de vrouw na enige tijd inrekenen. Ze zit in voorlopige hechtenis en kan ongetwijfeld een flinke rekening verwachten. De vrouw is nog niet aangeklaagd. 

Welke aandoening ze precies nabootste, is niet bekendgemaakt. De resterende passagiers konden om 07.41 uur opnieuw aan boord. Het toestel vertrok daarna alsnog richting Miami.