Een winkel in Manhattan (New York verkoopt chirurgische mondmaskers.
Volledig scherm
PREMIUM
Een winkel in Manhattan (New York verkoopt chirurgische mondmaskers. © REUTERS

VS in spagaat door corona: kiezen voor volksgezondheid of de economie?

Amerika wordt economisch zo hard geraakt door het coronavirus, dat het Witte Huis begint te overwegen de lockdown snel te beëindigen. Volgens president Donald Trump is het middel erger dan de kwaal.

In het filiaal van warenhuis Target in Davis, een stadje in Californië, is het extra druk bij de klantenservice. Isaiah Simmons bemant de balie en ziet veel ‘ongewone retouren’, vertelt hij aan de telefoon. ,,Zonder bon, oudere items. Dingen die we al een maand of drie, vier niet meer verkopen. Veel mensen proberen te retourneren wat ze kunnen, om nog wat geld terug te krijgen’’, merkt de student. Hij is zo schappelijk mogelijk, zegt hij, want deze mensen hebben alle contanten nodig om deze tijd door te komen.

  1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.