Volledig scherm
De Syrische leider Bashar al-Assad. © EPA

VS: signalen dat Syrië chemische wapens inzet

De Verenigde Staten hebben indicaties dat de Syrische regering Bashar al-Assad chemische wapens gebruikt. Regeringstroepen zouden afgelopen zondag een chemische aanval hebben uitgevoerd in het noordwesten van Syrië.

,,Helaas krijgen we weer signalen dat het regime van president Bashar al-Assad de inzet van chemische wapens wil hervatten, waaronder een vermeende chlooraanval in het noordwesten van Syrië op 19 mei", liet het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weten. ,,We zijn nog informatie aan het verzamelen over dit incident, maar we herhalen onze waarschuwing dat als blijkt dat het Assad-regime chemische wapens heeft ingezet, de VS en onze bondgenoten snel en gepast zullen reageren.”

De aanval zou hebben plaatsgevonden in de regio van Idlib. Regeringstroepen van president Assad hebben volgens de VS het bestand geschonden dat in de regio van Idlib een miljoen burgers moet beschermen.

  1. Kersverse echtgenoot in coma na val van trap richting bruidssuite

    Kersverse echtgenoot in coma na val van trap richting bruidssui­te

    Een Schotse bruidegom vecht voor zijn leven nadat hij op zijn huwelijksdag op weg naar de bruidssuite met zijn armen vol cadeaus struikelde, over een balustrade viel, ernstig gewond raakte en sindsdien in coma ligt. Volgens Avril, de ontroostbare bruid, is het nog maar de vraag of haar kersverse echtgenoot Chris Mallon het gaat overleven. ‘Hij heeft ernstig rugletsel, een hersenbeschadiging en long- en hartproblemen’, meldt ze.